Fodrászoknak, kozmetikusoknak is kötelező lesz az online pénztárgép

fodrász, kozmetikus, online pénztárgép, NAV

 

A kiskereskedelmi szektor után rövidesen a fodrászoknak, kozmetikusoknak is online kasszába kell beruházniuk –olvasható a Népszabadság honlapján. A piac betartható határidőket kér a kormánytól.

 

Decemberben kijöhet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) rendeletmódosítása a szolgáltatók online-kasszásításáról - tudta meg a Népszabadság több, független piaci forrásból. Az átállás legalább fél évet vehet igénybe- vélik a napilap által megkeresett elemzők.

Részint, mivel egy ilyen jogszabályt Brüsszelnek is el kell fogadni, ami 2-3 hónapos folyamat, majd ezt követően a várhatóan 50-60 ezer kassza terítése is nagyjából ugyanennyi időt vesz majd igénybe. Azért csak ennyit, mivel a kiskereskedelem két éves átállása során mára a gyártók mára kialakították a kívánt pénztárgépeket, és mára - ahogy az egyik forgalmazó látja - a rendszer is kiforrta magát.

Más szóval innentől a szolgáltatói piac - taxisokon kívüli része, mivel a taxik speciális online kasszákat igényelnek, amit le kell fejleszteni - kasszásítása első körben attól függ, hogy gyártók milyen kapacitással rendelkeznek. 

 

Forrás

©2009 - 2011. F-Gea Kft. MInden jog fenntartva!
1042, Budapest, Rózsa u. 52. 1/10, +36 1 369-0425