cégkapu, NAV, gazdálkozó szervezetek

Kizárólag cégkapun keresztül intézhetik elektronikusan adóügyeiket a NAV-nál jövőre a vállalkozások. Az egyéni vállalkozóknál nem lesz változás, ők továbbra is az ügyfélkaput, új nevén a Központi Ügyfél-regisztrációs Nyilvántartáshoz kapcsolódó (KÜNY, köznyelven ügyfélkapus) tárhelyet használhatják

szja, 2019, bevallás, NAV

Az egyéni vállalkozók adóbevallási tervezete Az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények módosításáról szóló 2018. évi XLI. törvény (Módtv.) alapján 2019-től – átmeneti rendelkezés alapján első ízben a 2018-ra vonatkozóan - a NAV a nyilvántartásaiban rendelkezésre álló adatok alapján az egyéni vállalkozóknak is elkészíti az adóbevallási tervezetet, hiszen a vállalkozásuk mellett akár munkaviszonyból, vagy egyéb, kifizetőtől származó jövedelmet is szerezhetnek.

NAV, adóbevallás

Két év múlva már a Nemzeti- Adó és Vámhivatal készítheti el a személyi jövedelemadó bevallásunkat – derült ki abból az Origo birtokába került a dokumentumból, amelyet az NGM készített az adózás tervezett új rendjéről. A minisztérium megerősítette a tervezet létét, de pontosításokra még szükség van.

2017-től a cégek és a magánszemélyek számára megszűnik az adóbevallás jelenlegi rendszere – derült ki abból a dokumentumból, amelyet a Nemzetgazdasági Minisztérium készített az államreform bizottság számára.

adóbevallás, SZJA

Tisztelt Ügyfelünk, leendő Ügyfelünk!

 

2015.május 20-ig kell a személyi jövedelemadó bevallást beküldeni és az 1+1 százalékról rendelkezni.

Cégünk vállalja a bevallás elkészítését 3.000 Ft/db díj ellenében.

 

Minden kedves ügyfelünknek és leendő ügyfelünknek Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet Kívánunk!

fuvarozás, teherautó, NAV

Januártól bármilyen árut csak úgy lehet fuvarozni, ha a szállítást előre bejelentik az adóhivatalnak. Ezt az intézkedést az áfacsalások visszaszorítása érdekében akarja 2015-től bevezetni a kormány. Az áfacsalások ellen bevezetendő új szabály a fuvarozókra terheli a legtöbb feladatot.

fodrász, kozmetikus, online pénztárgép, NAV

 

A kiskereskedelmi szektor után rövidesen a fodrászoknak, kozmetikusoknak is online kasszába kell beruházniuk –olvasható a Népszabadság honlapján. A piac betartható határidőket kér a kormánytól.

 

Decemberben kijöhet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) rendeletmódosítása a szolgáltatók online-kasszásításáról - tudta meg a Népszabadság több, független piaci forrásból. Az átállás legalább fél évet vehet igénybe- vélik a napilap által megkeresett elemzők.

számlázó program, NAV,

Aki számlázó programot használ, és 2014. október 1. után is szeretné használni, akkor ezt az igényét 2014. november 15-ig be kell jelentenie a NAV-hoz.

©2009 - 2011. F-Gea Kft. MInden jog fenntartva!
1042, Budapest, Rózsa u. 52. 1/10, +36 1 369-0425