számviteli törvény, osztalék, adózás
2016. január 1-jén életbe lép az új számviteli törvény, amely az értékhatár módosításokon és adminisztrációs könnyítésen túl az osztalékfizetéssel kapcsolatban is jelentős változtatást tartalmaz.

A jövő év elejétől hatályos változások mindenképpen pozitívan érintik a kis- és középvállalkozásokat – tehát a magyar cégek 90 százalékát –, hiszen az értékhatár-módosításoknak köszönhetően csökkennek majd az adminisztrációs terheik.

NAV, adóbevallás

Két év múlva már a Nemzeti- Adó és Vámhivatal készítheti el a személyi jövedelemadó bevallásunkat – derült ki abból az Origo birtokába került a dokumentumból, amelyet az NGM készített az adózás tervezett új rendjéről. A minisztérium megerősítette a tervezet létét, de pontosításokra még szükség van.

2017-től a cégek és a magánszemélyek számára megszűnik az adóbevallás jelenlegi rendszere – derült ki abból a dokumentumból, amelyet a Nemzetgazdasági Minisztérium készített az államreform bizottság számára.

adóbevallás, SZJA

Tisztelt Ügyfelünk, leendő Ügyfelünk!

 

2015.május 20-ig kell a személyi jövedelemadó bevallást beküldeni és az 1+1 százalékról rendelkezni.

Cégünk vállalja a bevallás elkészítését 3.000 Ft/db díj ellenében.

 

Minden kedves ügyfelünknek és leendő ügyfelünknek Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet Kívánunk!

fuvarozás, teherautó, NAV

Januártól bármilyen árut csak úgy lehet fuvarozni, ha a szállítást előre bejelentik az adóhivatalnak. Ezt az intézkedést az áfacsalások visszaszorítása érdekében akarja 2015-től bevezetni a kormány. Az áfacsalások ellen bevezetendő új szabály a fuvarozókra terheli a legtöbb feladatot.

fodrász, kozmetikus, online pénztárgép, NAV

 

A kiskereskedelmi szektor után rövidesen a fodrászoknak, kozmetikusoknak is online kasszába kell beruházniuk –olvasható a Népszabadság honlapján. A piac betartható határidőket kér a kormánytól.

 

Decemberben kijöhet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) rendeletmódosítása a szolgáltatók online-kasszásításáról - tudta meg a Népszabadság több, független piaci forrásból. Az átállás legalább fél évet vehet igénybe- vélik a napilap által megkeresett elemzők.

számlázó program, NAV,

Aki számlázó programot használ, és 2014. október 1. után is szeretné használni, akkor ezt az igényét 2014. november 15-ig be kell jelentenie a NAV-hoz.

reklámadó, NAV, reklám

Az igazságosabb közteherviselés miatt bevezetett reklámadó törvény világos, rövid és egyszerű – fogalmaz közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium. A jogszabály egyértelműen fogalmaz: reklám közzététele adóköteles abban az esetben, ha a közzététel a törvényben meghatározott platformon valósul meg. A törvény azt is meghatározza, hogy az 500 millió forint feletti reklámbevetél után adót kell fizetni.

©2009 - 2011. F-Gea Kft. MInden jog fenntartva!
1042, Budapest, Rózsa u. 52. 1/10, +36 1 369-0425