2011 november

  • Az Országgyűlés elfogadta a jövő évi adószabályokat. A változtatások értelmében a jelenlegi 30-ról 37 százalékra emelkedik az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) kulcsa, a munkaadó által fizetendő tb-járulék pedig 27 százalékos, szociális hozzájárulási adóvá változik. Az eva kulcsának megemelése mellett az adónem választhatóságának összeghatára is változik: a mai 25 millióról 30 millió forintra nő - olvasható az mno.hu oldalon.

  • Valószínűleg mégsem szűnik meg jövőre az egyszerűsített vállalkozói adó (eva). Viszont felemelnék az adóját a jelenlegi 30 százalékról 40 százalékra - olvasható az fn.hir24.hu oldalon. Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője elmondta, emelkedne az összeghatár is. A jelenlegi 25 millió helyett várhatóan 30 milliós éves bevételig lehetne az egyszerűsített vállalkozói adózást választani.

  • adó, vállalkozó, eva,

    Bár a Fidesz-frakció még nem mondta ki egyértelműen, de gyakorlatilag elbukott az egyszerűsített vállalkozói adó (EVA). Lázár János a hétfő délelőtti ülést követően úgy nyilatkozott: ma Magyarország nincs abban a helyzetben, hogy az evát megtartsa. Hozzátette, a frakció tudomásul vette a kormány elutasító álláspontját. Ezek szerint 2012. január elsejétől az eva megszűnik.

    További részletekért kattintson ide

©2009 - 2011. F-Gea Kft. MInden jog fenntartva!
1042, Budapest, Rózsa u. 52. 1/10, +36 1 369-0425