2011 október

  •  

    Jövőre a forgalmi érték 3 százalékára emelkedhet a települések által kivetett ingatlanadó – olvasható a Metropol újságban. Ez azt jelenti, hogy például egy 20 millió forint értékű ingatlan után a tulajdonosnak évi 600 ezer forintot kell fizetni. Szakértők szerint azonban az önkormányzatok többsége nem támogatja ezt az adót. Mivel azonban a kormány forrásokat vonhat el a településektől, néhány helyen szükség lehet majd az ingatlanadóra.

  • Rogán Antal Szociális hozzájárulási adó címen új adó bevezetését javasolja. A munkabér 27 százalékát kitevő új adó januártól lépne életbe. Megszűnne az egészségbiztosítási járulék, a munkaerő-piaci járulék és a nyugdíj-hozzájárulás. Rogán másik javaslata, hogy a nyugdíjjárulék alapja legalább a minimálbér, míg az egészségbiztosítási- és munkaerő-piaci járulék alapja a minimálbér másfélszerese legyen. Hogy mi lesz az EVA (egyszerűsített vállalkozói adó) sorsa, még bizonytalan.

  • Apeh, bevallás, könyvelés

    A Nemzeti Adó, és Vámhivatal (NAV) már a bevallás határideje után egy nappal inkasszót nyújt be a vállalkozások bankszámlájára. Ha például. a járulék bevallás 12-én az adózó folyószámlájárán terhelésként megjelenik, és a pénzügyi teljesítés nem történt meg, akkor a banknál az inkasszó benyújtásra kerül. Akinek nincs pénz a bankszámláján, attól a NAV készpénzben - akár az üzlet kasszájából - hajtja be a tartozást.

  • cégautó, cégautó adó

    Legalább 50 százalékkal nő a cégautó adó összege 2012-ben. A legfrissebb információk szerint egy évre előre kell majd befizetni a sarcot. Éppen ezért a cégeknek érdemes lenne megfontolni még az idén az autó eladását, illetve átírását.

©2009 - 2011. F-Gea Kft. MInden jog fenntartva!
1042, Budapest, Rózsa u. 52. 1/10, +36 1 369-0425